Witam. Czy drukarka Epson L3150 nadaje się do wydruku kalki?
Witam. Czy drukarka Epson L3150 nadaje się do wydruku kalki?
Albo macie coś do polecenia?
z tego co widzę to jest normalna drukarka, a nie drukarka do kalek
Do "wydruku kalki"(wiem,że to skrót myślowy) używa się drukarek termotransferowych a niektórzy kombinują z faksami :)
Na alle albo podobnym są do dostania w okolicach 700pln i uważam,że nie są tyle warte.
Kupiłem taką za 30% ceny,powystawową i tyle można dać.
Innych modeli nie znam.Ta przenosi wzór,musi być jednak wyraźny-grubsze linie,lepiej większych rozmiarów i potrzebuje oczywiście dedykowanej kalki termo...
dokładnie, taką zwykłą drukarką to zapomnij, że kalkę wydrukujesz, nie ma szans
A próbował ktoś z zalaniem kartridża tuszem zrobionym że zdrapanej kalki, spirytusu i gliceryny ? generalnie zrobienie tuszu spoko natomiast kalka jaką kupiłem jest za gruba bo 90gr i jest sztywna i drukuje się ładnie ale źle przenosi ...nie układa się na skórze albo z dettolem rozmazuje się wzór
Post został usunięty.
Odradzam stosowanie takiego rozwiązania. Nie tylko istnieje ryzyko zainfekowania rany i powikłań zdrowotnych, ale także może to prowadzić do nieestetycznych, rozmazanych i nieodwracalnych wyników na skórze.
W przypadku problemów z kalką i transferem wzoru, zamiast próbować samodzielnie tworzyć tusz, warto spróbować innych metod transferu lub szukać kalki o lepszej jakości.
Alternatywnie, możesz zastosować metodę szkicowania wzoru bezpośrednio na skórze, używając do tego specjalnych pisaków do tatuażu. Używanie profesjonalnych tuszów do tatuażu i odpowiednich materiałów jest kluczowe dla utrzymania bezpieczeństwa, higieny i osiągnięcia oczekiwanych rezultatów.
no ale to ten sam barwnik co kalka...spirytus dezynfekuje. Noi przecież jest to to samo co dedykowany tusz 500 za buteleczki 60ml...